Psihoterapie individuală
Psihoterapie individuală
Psihoterapia este o intervenție psihologică specializată în sănătate și boală psihică. Aceasta tratează tulburările psihologică precum depresia, anxietatea socială, tulburarea bipolară, tulburarea obsesiv-compulsivă etc.
În practica mea psihoterapeutică, lucrez atât cu copii și adolescenți, cât și cu adulți, iar experiența m-a ajutat să mă adaptez în mod flexibil și empatic tuturor categoriilor de vârstă. Şedinţele de psihoterapie se pot ţine fizic, în cabinetul din Târgu Mureş, dar şi online.
Psihoterapie de cuplu
Ce este și cum funcționează?
Terapia de cuplu este o formă de psihoterapie care îi poate ajuta pe partenerii angajați într-o relație romantică să înțeleagă mai bine dinamica din relația lor, să rezolve conflicte și să îmbunătățească nivelul de satisfacție în relație prin intermediul diferitelor metode de intervenții terapeutice disponibile.
Psihoterapie de familie
Ce este și cum funcționează?
Familia poate fi atât o sursă excelentă de sprijin pentru oameni, cât și o sursă de suferință, neînțelegere și durere. Prin urmare, terapia de familie și practica sistemică sunt importante ori de câte ori scopul este de a spori capacitatea membrilor familiei de a se sprijini reciproc.
Terapia de familie poate fi utilă în perioade de criză și, de asemenea, în ceea ce privește problemele de lungă durată. De asemenea, servește la prevenirea problemelor, cum ar fi o dificultate de comportament sau deteriorarea sănătății mintale
Terapia de familie (cunoscută și sub numele de terapie sistemică) permite membrilor familiei să exprime și să exploreze gândurile și emoțiile dificile în siguranță, să se înțeleagă reciproc experiențele și opiniile, să își aprecieze nevoile reciproce, să se bazeze pe punctele forte ale familiei și să facă schimbări utile în relațiile lor și în viața lor.
Psihoterapie online
Ce este și cum funcționează?
Psihoterapia online este oferirea de servicii psihologice la distanță prin intermediul tehnologiei (internet,laptop, telefon, tabletă).
Ședințele de terapie online cuprind întreg procesul psihoterapeutic și conțin toate resursele pe care le poate oferi un psihoterapeut în mod obișnuit în mod fizic la cabinet. Acestea se țin pe diverse platforme/aplicații online gratuite și ușor de utilizat, care folosesc funcția audio-video (Google Meet, Zoom, Skype, WhatsApp…)
Peste 250 de studii efectuate până în prezent atestă eficacitatea și eficiența psihoterapiei online, iar unele arată că serviciile de sănătate mintală oferite online sunt la fel de eficiente ca cele oferite în cabinet (ex: Olthuis et al.,2015; Carlbring et al.,2017; Cuijpers et al.,2010).